X
X

LIVE PRESTIGE
SETTLE GROUP

Contact:

Tel: +358 40 569 27 39
Email: sales@settlelive.fi

Weekdays, 9AM-6PM

Keilaranta 5, 02160 Espoo, Finland

Group website: SETTLE.FI

X

Settle Live

Kaikki kohteet

Myynnissä

Myydyt

Kaikki kohteet

EN FI SV Showcase Kiinteistöt
Ota yhteyttä

Westend

Westend – kaikkea puutarhakaupungin omakotitaloista ylellisiin rantakiinteistöihin.

Nimi Westend on annettu 1930–40-luvulla Hagalundin kartanon isännän Arne Grahnin myydessä kaavoitettavaksi suurehkoa aluetta Hagalundin eteläosassa. Ainakin 1600-luvulta asti alueella on ollut Otnäsin kylään kuulunut Hirböle-niminen asutus, jonka nimen taustalla lienee sana hiiri tai hiisi. Vanhaa nimeä ei kuitenkaan otettu uudella alueella käyttöön, vaan kaavoituksen ja tonttien myynnin myötä aluetta alettiin vähitellen kutsua Helsingin näkökulmasta Westendiksi. Kerrotaan, että nimen olisi keksinyt tuolloin Yhdysvalloista palannut Arne Grahnin ystävä ja autokauppias Erik H. Broman. Englanninkielisyydessään nimi on Suomessa poikkeuksellinen, vaikka samannimisiä alueita toki on runsaasti muualla, englanninkielisessä maailmassa. Vakiintuneisuutensa vuoksi se pääsi kuitenkin kaupunginosan nimeksi vuonna 1976.

Vanha nimi Hirböle näkyy kuitenkin edelleen muutamissa Westendin alueen paikannimissä, kuten myös muutamat muut perinteiset nimet etenkin saaristossa ja rannikolla. Linnakkeen alueen sotaisa aihepiirinimistö taas kertoo ensimmäisen maailmansodan aikaisista linnoitustöistä alueella. Lisäksi Westendinkulmassa on pieni metsäkasviaiheinen nimirypäs, joka on kuulunut jo alueen alkuperäisiin suunnitelmiin 1930-luvulla.

Westend asuinalueena

Westendin talojen arkkitehtuuri vaihtelee jugendtyylisistä kartanoista viime vuosien moderneimpaan arkkitehtuuriin. Alkuvuosina rakennuksia suunnittelivat Westendiin muuttaneet suunnittelijat kuten Georg Wigström sekä tilaustöitä toteuttavat arkkitehdit.

Westendin läpi kulkee Espoon Rantaraitti, jonka varrella useimmat Westendin hiekkarannoista sijaitsevat. Nähtävillä on myös hyvin säilyneitä Krepost Sveaborgiin eli Helsingin maa-ja merilinnoitukseen kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Koulu ja iltapäivätoiminta

Westendinpuiston koulu on lämminhenkinen kaupunkikoulu rauhallisella alueella Westendissä. Koulussa toimii sekä suomenkielisiä luokkia että ruotsinkielisiä kielikylpyluokkia. Koulussa opiskelee noin 300 lasta. Koulupäivän jälkeen kouluilla järjestetään iltapäivätoimintaa ja kerhoja.

Ranta-alue

Westendin ranta sijaitsee eteläisessä Espoossa, lähellä Länsiväylää. Uimaranta remontoitiin kesäksi 2017 ja Toppelundin pieni uimaranta sijaitsee Haukilahdessa. Toppelund on oikeastaan sarja uimarantoja, jos näkisi vähän vaivaa, niin Haukilahdessa olisi yhtenäinen yli kilometrin mittainen ranta Toppelundista Mellsteniin. Toppelundin uimarannan osoite: Hietaniemenkuja 4, pukukopit, suihku, kioskipalvelut ja kesäterassi.

Joukkoliikenne

Westendin joukkoliikenne: Varsin usein liikennöivän linja 111 vie heilurilinjana niin Tapiolaan kuin Matinkylään.

WESTENDIIN KUNTOPORTAAT

Espoon ensimmäisten kuntoportaiden rakentaminen on aloitettu Linnakkeen-rinteeseen pulkkamäen yhteyteen. Askelmia tulee olemaan 100.

Kyläyhdistys

Pro Westend ry on 1940 perustettu kyläyhdistys, joka toimii Westendin alueen parhaaksi.

Be inspired for Life