X
X

LIVE PRESTIGE
SETTLE GROUP

Contact:

Tel: +358 40 569 27 39
Email: sales@settlelive.fi

Weekdays, 9AM-6PM

Keilaranta 5, 02160 Espoo, Finland

Group website: SETTLE.FI

X

Settle Live

Alla fastigheter

Tillgängliga

utsåld

Alla fastigheter

EN FI SV Referens Fastigheter
Kontakt

Dubai

Dubai stad är huvudstaden i emiratet Dubai. Staden kallas ibland “Dubai City” för att förhindra att den blandas med emiratet. Den här staden är en säker plats att leva. Dubai är en stad som främjar lycka, säkerhet och välbefinnande hos dess invånare. Skolor Många utländska skolor i Dubai är engelsktalande privata skolor som har engelska […]

Dubai stad är huvudstaden i emiratet Dubai. Staden kallas ibland “Dubai City” för att förhindra att den blandas med emiratet. Den här staden är en säker plats att leva. Dubai är en stad som främjar lycka, säkerhet och välbefinnande hos dess invånare.

Skolor

Många utländska skolor i Dubai är engelsktalande privata skolor som har engelska och amerikanska, samt en mängd olika lokala och nationella läroplaner. Vissa barnskolor accepterar spädbarn från så unga som tre månader, men mest föredrar barn som är runt 1 år gamla. Dubai British School, Dubai College, Dubai Gem Private School, Engelska College Dubai och Jumeirah College är alla brittiska 11-18 gymnasier som erbjuder GCSE och A-nivåer.

Handla

För många besökare i Dubai är den främsta anledningen till att besöka staden att handla och shoppa och är förmodligen en favoritockupation för sina egna invånare också. Delvis för att shoppingen är så bra, och delvis för att i ett land där vädret sväller det mesta av året har klimatiserade köpcentra blivit – som traditionella torget – en underbar plats att umgås.

Dubai har kallats “shoppinghuvudstaden i Mellanöstern”. Dubai har ensam mer än 70 köpcentrum, inklusive världens största köpcentrum, Dubai Mall.

Stränder

Tack vare Dubais varma klimat är dess stränder ett utmärkt val för vintersemester. Under de varma sommarmånaderna är det bäst att undvika stränderna, eftersom det är alltför varmt. De vita sandstränderna, som sträcker sig längs Emiratens 170 km långa kust, väntar på dig och erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Konstgjorda öar har utökat Dubais kust med över 100 km och skapar många nya stränder. Dubais stränder, som sitter på Persiska viken, är mycket rena och inbjuder dig att sparka tillbaka och koppla av. Även om allt är lite tystare på stränderna i utkanten av staden, har stränderna nära centrum allt som en turist hjärta kan önska sig.

Transport

Dubai Metro Red Line stannar vid eller nära stora sevärdheter längs Sheikh Zayed Rd och i Bur Dubai och Deira. Dubais spårvagn är långsam men praktisk för att komma runt Dubai Marina. För att hyra en taxi, leta efter en stillastående eller närliggande taxi med den gula lampan på (röd betyder att den är upptagen). Den förhöjda, förarlösa Palm Jumeirah Monorail förbinder Palm Jumeirah med Dubai Marina. Det finns tre stationer: Palm Gateway nära botten av “stammen”, Al Ittihad Park nära Galleria Mall och Atlantis Aquaventure på Atlantis Hotel.

Restauranger

Det finns inget som folket i Dubai älskar mer än att klä upp sig och äta ute. Du kan välja mellan en glittrande uppsättning kändisrestauranger och ett stort utbud av mat i Mellanöstern, massor av dem familjevänliga och nästan alla på Instagram-värdiga platser. Lämna inte utan att experimentera med ”street eats” i Deira, en beach side frukost på Kite Beach eller takterrassen i Dubai Marina. Med mer än 200 nationaliteter som bor i Dubai har vi nästan alla begär som omfattas.

Nattliv

Nattklubbar i Dubai erbjuder oförglömliga upplevelser direkt från musiken till arenan. Få klubbar kan konkurrera med den berömda 360 baren och klubben ligger på takterrassen vid slutet av en brygga i hjärtat av Arabiska viken. För en unik natt på stan som bara kan upplevas i en livlig stad som Dubai, kan festgäster välja att festa på Nasimi Beach, en konstgjord strand som ligger 7 km ut till havet. För seriösa musikfans, är ”Trilogy”, som ligger på Souk Madinat Jumierah, värd för några av de bästa DJ-spelarna varje vecka och är en av de bästa platserna att besöka för moderna musikälskare.

Be inspired for Life